icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Omlegging Zuid-Willemsvaart

De bouwcombinatie WillemsUnie legt, in opdracht van Rijkswaterstaat, een nieuw kanaal aan. Het gaat om een aftakking van Zuid-Willemsvaart. Het werk vindt plaats tussen 2010 en 2014. De omlegging van de Zuid-Willemsvaart leidt tot een duurzamer en beter bereikbaar Brabant over water.

Opdrachtgever
Rijkswaterstaat
Contractvorm
Design & Construct
Uitvoeringsperiode
2011 - 2014
Betrokken partijen
Van Hattum en Blankevoort - KWS infra - GMB Civiel - Van den Herik Kust- en oeverwerken
WillemsUnie

Oplossen vervoersproblemen

Na de omlegging kunnen grotere schepen - met maximaal drie lagen containers - door de Zuid-Willemsvaart naar de containerterminal in Veghel varen. Gevolg: minder vrachtverkeer op de weg, minder files en minder uitstoot van CO2 en fijnstof. Ook de binnenstad van Den Bosch profiteert. Grote schepen hoeven na de omlegging niet meer door de binnenstad te varen. Openstaande bruggen met wachtende auto's behoren dan tot het verleden. De omlegging van de Zuid-Willemsvaart is op dit moment het grootste waterweg bouwproject in het land.

WillemsUnie

Duurzamer

De nieuwe sluizen Empel en Hintham kunnen grotere schepen aan en passeren gaat ook sneller. Het vervoer over water wordt veiliger, efficiënter, en dus ook duurzamer. Hoe meer lading één schip kan vervoeren, hoe beter dat is voor het milieu.

WillemsUnie

Samenwerking

Er worden 8 nieuwe bruggen gemaakt over de nieuwe Zuid-Willemsvaart. De grootste passage heeft een veldoverspanning van meer dan 100 meter.

De WillemsUnie is een samenwerkingsverband tussen de twee VolkerWessel bedrijven tussen Van Hattum en Blankevoort en KWS Infra én GMB Civiel en Van den Herik Kust- en oeverwerken.