icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

N50:Ens-Ramspol

Het traject Ramspol - Ens is ongeveer 250 meter verlegd en verbreed van 2x1 naar 2x2 rijstroken. Er is een ongelijkvloerse aansluiting in de vorm van een half klaverblad gekomen, die de doorstroming en veiligheid op het traject vergroot.

Opdrachtgever
Rijkswaterstaat
Contractvorm
Design & Construct
Uitvoeringsperiode
jun 2010 - dec 2013

De nieuwe brug is hoger dan de oude brug, zodat regulier scheepsverkeer er onder door kan en de brug minder vaak open hoeft. De energie die vrijkomt bij het sluiten wordt opgeslagen. Samen met zonnecellen levert dat genoeg energie op om de brug weer te openen. Dit is uniek in de wereld. Mede daarom won het project de Gouden Mier, dé onderscheiding voor duurzame initiatieven binnen de Rijksoverheid.
 
VolkerInfra was verantwoordelijk geweest voor het integrale ontwerp management en de aansturing van de ontwerpdisciplines Wegen, Kunstwerken en Systemen. Bij de coördinatie van de raakvlakken tussen de verschillende disciplines is optimaal gebruik gemaakt van BIM. Speciale aandacht is ook gegeven aan de optimalisatie van de uitvoerbaarheid van het ontwerp, met name door inzet van veel prefab elementen bij de onderbouw van de brug.