icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

N18 Varsseveld - Enschede

De 27 kilometer nieuwe weg tussen Groenlo en Enschede bestaat uit 2x1 rijstroken tussen Groenlo en Haaksbergen en 2x2 rijstroken tussen Haaksbergen en de A35/Enschede. Op het gehele traject geldt straks een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. De nieuwe weg begint bij Groenlo en gaat om de kernen van Eibergen, Haaksbergen en Usselo heen. Bij Haaksbergen gaat de N18 in een verdiepte ligging onder het spoor van de Museum Buurtspoorlijn door. De weg sluit op de A35 aan op de bestaande aansluiting Enschede West.

Het consortium Noaber18 wordt verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen en financieren van 27 kilometer nieuwe rijksweg in de Achterhoek en Twente. Daarnaast wordt dit consortium gedurende 25 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van deze weg.

DBFM

Noaber18 heeft het DBFM contract eind 2015 aangenomen en is september 2016 in realisatie gegaan. De planning is dat april 2018 'Design en Build' gehaald wordt, waarna de 25-jarige onderhoudstermijn in gaat. Tijdens de onderhoudstermijn van 25 jaar gaat de Mco het project beheren. Dit betekent niet alleen maaien, maar ook asfalt vervangen tot incidentmanagement.

Noaberschap

Noaber18 is een samentrekking van ‘noaber’ en N18. Noaberschap (Achterhoeks) is het geheel van de gezamenlijke noabers (buren) in een kleine sociale gemeenschap. Binnen de noaberschap geldt de noaberplicht. Dit houdt de verplichting in, de noabers bij te staan in raad en daad indien dat nodig is. Noaberschap gaat over samenleven, samenwerken en voor elkaar klaar staan vanuit vertrouwen.