icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq

Algemeen

VolkerWessels Infra Competence Centre PPP vervult de aandeelhoudersrol (‘sponsor') in de Design Build Finance Maintain-projecten (DBFM) van VolkerInfra.VolkerWessels Infra Competence Centre PPP vertaalt financiële termen in technische keuzes. En omgekeerd: in aanbestedingen leggen we verbinding tussen technische keuzes en de prijs van een bieding. Dat doen we voor zowel de realisatie als exploitatie.

30 jaar optimaal

Een succesvolle bieding en uitvoering worden bij een DBFM-project niet alleen bepaald door een technische oplossing en een goede uitvoeringsmethode. Een PPP-project vereist andere competenties, zoals een solide businesscase met een verdienmodel dat de kasstromen van de komende 20 tot 30 jaar optimaliseert.

PPP verbindt

Uitvoering en onderhoud hebben effect op de investeringen en de risico's. Het doel: een optimaal rendement-risicoprofiel en de beste financieringscondities.VolkerWessels Infra Competence Centre PPP verbindt de techniek, uitvoering, financiële, juridische en economische belangen. Daarnaast zorgen wij voor het opzetten van de speciale projectvennootschap, het benodigde kapitaal en het bewaken van het rendement.

DBFM

Ontwerp, bouw en gebruik. Kunstwerken, installaties, wegen- en spoorbouw. DBFM wordt vooral toegepast bij complexe, integrale, multidisciplinaire, kapitaalintensieve en relatief grote projecten met een groot aantal verschillende fases, disciplines en bedrijven. Bij aantoonbare meerwaarde kiezen grote opdrachtgevers, zoals Rijkswaterstaat en de Rijksgebouwendienst, de komende jaren voor DBFM.