icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Verbinden, Vernieuwen, Vakmanschap

Bij VolkerWessels Infra Competence Centre komt alle expertise van de VolkerWessels Infrastructuur bedrijven samen om grote infrastructurele projecten eenduidig te realiseren. De projecten, waar rail (VolkerRail), weg (KWS), civiel (Van Hattum en Blankevoort) en technische installaties (Vialis) samenkomen (multidisciplinair), vragen om een integrale aanpak op het gebied van projectmanagement, ontwerpmanagement, assetmanagement, digitalisering en informatisering.  

VolkerWessels Infra Competence Centre wil een rol van betekenis spelen bij de infrastructurele projecten van de toekomst. We willen hiermee van toegevoegde waarde zijn bij de ontwikkeling van welvaart, welzijn en veiligheid voor burgers en bedrijven in ons land. Onze betekenis binnen VolkerWessels ligt in het winnen van de mooiste en meest inspirerende infraprojecten. We sturen deze projecten aan en optimaliseren ze ten behoeve van het beste resultaat voor de onderneming en alle stakeholders.

We geven ondersteuning in de vorm van processen en systemen die helpen onze complexe projecten aan te sturen en beheersen. We voorzien de multidisciplinaire tenders, projecten en onderhoudscontracten van expertise. Altijd met de nieuwste innovaties en technieken. Wij zijn koploper op het gebied van virtueel bouwen. Wij leverden de eerste BIM-container in Nederland aan Rijkswaterstaat en waren het eerste infrabedrijf dat de HoloLens van Microsoft inzette op een bouwproject.

Vakgebieden

Binnen de projecten delen collega’s van VolkerWessels Infra Competence Centre hun kennis over algemeen project-­ en contractmanagement, procesmanagement (denk aan kwaliteitsborging, systems engineering, risicomanagement, integrale veiligheid en planning), omgevingsmanagement, verkeersmanagement, finance & control en integrale aanstu­ring van ontwerp en realisatie. Bij onderhoudscontracten en de aanleg van werken waar­in onderhoud een belangrijke rol speelt, concentreren zij zich op aansturing en begeleiding: contractmanagement, onderhoudsmanagement en maintenance engineering.

Kennis delen en leren

Bij VolkerWessels Infra Competence Centre staat continu leren voorop. Interne ontwikkelprogramma’s en opleidingen zorgen ervoor dat we de juiste kennis hebben en houden. Daarnaast vormen vakgroepen de kern van ons bedrijfom onze kennis te delen. Wij vernieuwen elke dag, met veel ruimte voor nieuwe ideeën. We innoveren en we verbeteren onze professionaliteit. Doormiddel van nieuwe technologie benutten we kansen. En we leren van elkaar en verbinden vakkennis van binnen en buiten.