icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Biodiversiteit

Honey Highway is een initiatief waarbij de bermen van Rijkswegen, Provinciale wegen, spoorrails en dijken ingezaaid worden meerjarig streekeigen wilde Honey Highway bloemenzaden afgestemd op de grondsoort en omstandigheden.

honeyhighway03.jpg

Honey Highway

Gebrek aan voedsel is 1 van de redenen dat het slecht gaat met bijen, vlinders en andere insecten in Nederland. Doordat we op akkers vaak maar 1 soort gewas verbouwen, hebben ze onvoldoende voedsel. Het is voor de natuur én voor ons van groot belang dat het goed gaat met de bijen- en vlinderpopulatie in Nederland. Ze zorgen niet alleen voor bestuiving van allerlei gewassen en natuurgebieden. Ook bestrijden ze plaagsoorten als plantenluizen, bepaalde keversoorten en rupsen.

En dusdanig onderhouden dat er een natuurlijk evenwicht ontstaat. Zodat bijen voldoende voedsel kunnen verzamelen over zo lang mogelijke periode om overwinteren mogelijk te maken. Basisschoolkinderen en scholieren worden betrokken bij het inzaaien. 

Het begin is A4 Honey Highway Delft-Schiedam. Op dit project is een strook van 6 kilometer met wilde bloemen en kruiden uit eigen streek gerealiseerd. Dit initiatief willen we op steeds meer projecten realiseren.

Honey-Highway-A4-door-Wim-van-de-Meerendonk-2016.jpg