icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 12 december 2018

VolkerInfra op trede 3 van de veiligheidsladder

Tijdens de halfjaarbijeenkomst van VolkerInfra reikte Hanneke de Vries van Hét Nederlands Certificatie Instituut (NCI) het certificaat uit voor het behalen van trede 3 van de veiligheidsladder

Certificaat veiligheidsladder

Betrokkenheid medewerkers

Hanneke gaf de medewerkers van VolkerInfra een compliment voor hun betrokkenheid bij de projecten en de aandacht voor veiligheid op de projecten. Patrick van der Ham (afdeling veiligheid) en Sander Steeneken (WAVE-team) namen het certificaat in ontvangst. Met dit certificaat op trede 3 laat VolkerInfra zien dat zij bewust zijn van de veiligheid op de projecten en de kantooromgevingen van VolkerInfra.

WAVE logo

WAVE programma

Veiligheid. In alles wat VolkerInfra doet, staat dat gegeven bovenaan. Al onze medewerkers zijn zich bewust van de risico's die het werk met zich meebrengt. Daarom startte VolkerWessels het WAVE- programma waarin veiligheidswaarden en -regels opgesteld zijn voor alle werkmaatschappijen. Veiligheid moet voortdurend in ons bewustzijn zitten. Het is meer dan het volgen van een aantal regels, het is een manier van werken. Lees meer over ons veiligheidsprogramma WAVE!

De veiligheidsladder

De Veiligheidsladder stimuleert het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen. Het doel is het terugdringen van het aantal onveilige situaties met minder incidenten (verzuim, schades) tot gevolg.

Een essentiële factor is het bewustzijn in alle lagen van de organisatie van de eigen bijdrage aan de veiligheid. Dat heeft alles te maken met houding, gedrag en cultuur. Is er een setting gecreëerd waarbij mensen zich durven te uiten mocht er sprake zijn van een minder veilige situatie? Wordt er over veiligheid gesproken en worden de medewerkers gehoord?