icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 28 mei 2018

Starthandeling eerste fase uitbreiding U-platform Schiphol

In mei is het project ‘Uitbreiding U-platform’ officieel gestart op Schiphol. Als starthandeling hebben André van den Berg (CCO Schiphol Group) en Jan-Kees-Rem (Manager APM Schiphol Group) met assistentie van Dennis Veldhuizen en Marc Zwagemaker (beide werkzaam voor de combinatie VolkerInfra Schiphol) symbolisch “de eerste buis” gelegd.

Starthandeling U Platform
Starthandeling

5 opstelplaatsen

In de komende twee jaar wordt de capaciteit van het U-platform vergroot van vijf buffer-opstelplaatsen voor wide-body vliegtuigen naar twaalf opstelplaatsen. Zes daarvan worden zo ingericht dat flexibele inzet van de opstelplaatsen voor één wide-body of twee narrow-body vliegtuigen mogelijk is. Een narrow-body is een kleiner vliegtuig met maar één gangpad. Een wide-body heeft twee of meer gangpaden.

De main contractors VolkerInfra Schiphol en Heijmans hebben opdracht voor de eerste fase van de uitbreiding, waarbij voor 1 november 2018 vier extra buffer-opstelplaatsen gerealiseerd dienen te worden.

U-platform

Scope voor VolkerInfra

 

  • UO engineering
  • aanbrengen voorbelasting (circa 80.000 m3)
  • grondwerk (circa 150.000m3)
  • riolering (circa 1.650 m1 GVK diameter ø500 tot ø1000)
  • roostergoten (circa 1.250m1)
  • aanbrengen betonverharding (circa 5.500m2 – 42 centimer verdeuveld)
  • platformverlichting (5 lichtmasten van 30 meter hoog met LED-verlichting)
  • productie van 80.000 ton CTB (Cement Treated Base - verwerking door Heijmans)

Hergebruik grondstoffen

Binnen het project wordt maximaal ingezet op hergebruik van bouwstoffen. Zo wordt circa 60.000 m3 zand aangevoerd dat vrijgekomen is bij de sloop van de oude A9 te Badhoevedorp. Ook wordt het vrijkomende betonpuin van drie kunstwerken van de A9 Badhoevedorp en een kantoorpand van Schiphol in de CTB-fundatie hergebruikt.