HomeNieuws Nederland krijgt in 2018 eerste circulaire viaduct

Nederland krijgt in 2018 eerste circulaire viaduct

Actueel

Vandaag is het Circulair Ontwerp Consortium officieel van start gegaan. De circulaire ontwerpprincipes zijn bepaald, het ontwerp is gereed en de realisatie kan in 2018 starten.

Circulair Viaduct

Een circulaire economie, waarin afval niet meer bestaat. Die 100% op secundaire grondstofstromen draait, waardoor we geen grondstoffen meer hoeven te delven. Die economie vraagt om circulair bouwen en vereist ontwerpen voor oneindig hergebruik. Daarin heeft ook de infrasector zijn verantwoordelijkheid te nemen, want het creëren van afval is een principe fout in ons ontwerpproces.

Innovatief partnerschap

Het Circulair Ontwerp Consortium, waarin Van Hattum en Blankevoort, VolkerInfra, Spanbeton/VBI, SGS Intron, SBRCURnet en Rijkswaterstaat verenigd zijn, werkt aan deze uitdaging: het eerste circulair viaduct van Nederland ontwerpen en bouwen. Van Hattum en Blankevoort werkt vanuit de ambitie “de duurzaamste civiele bouwer van Nederland te zijn” en vroeg half 2016 de andere partijen met hen mee te doen. Een innovatief partnerschap tussen marktpartijen, kennisinstellingen, betonketenpartners en overheid.

Nieuws

Meer nieuws

Eerste circulaire viaduct geplaatst bij Kampen

Actueel

Vandaag bereikte de circulaire infra een bijzondere mijlpaal, met de plaatsing van het circulaire viaduct vlakbij Kampen. Het...

Start bouw circulair viaduct bij Kampen

Actueel

Van Hattum en Blankevoort , prefab-bouwer Consolis Spanbeton en Rijkswaterstaat  bouwen samen het eerste circulaire...

Gerelateerde informatie

+