icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 05 september 2017

Herstel stuw Grave prachtig voorbeeld van de Marktvisie

Een paar dagen voor de jaarwisseling van 2016 raakte de stuw in de Maas bij Grave beschadigd door een aanvaring met een binnenvaartschip. Dit bracht veel hinder mee. Maar het herstelwerk aan de stuw is óók een mooi voorbeeld van de Marktvisie. Bij de herstelwerkzaamheden liepen Rijkswaterstaat, VolkerInfra en Van Oord samen op als gelijkwaardige partners, waarbij ze optimaal gebruik maakten van elkaars expertise.

Grave in onderhoud.jpg

Op donderdag 29 december 2016 raakte de stuw bij Grave beschadigd door een aanvaring met een binnenvaartschip. Dezelfde avond werd ViVo (VolkerInfra / Van Oord), de vaste onderhoudsaannemer van de stuw, gebeld. En op maandagochtend 2 januari 2017 zaten Rijkswaterstaat en ViVo met elkaar om tafel om de herstelmogelijkheden met elkaar door te nemen. Die voortvarende aanpak sluit aan bij de samenwerking die Rijkswaterstaat en de bouwsector beogen met de Marktvisie.

Tom Huveneers, projectmanager bij Rijkswaterstaat en Jan Pols, projectmanager van ViVo delen hun ervaringen in een artikel. Door als gelijkwaardige partners, ieder vanuit zijn eigen expertise, naar een gezamenlijke oplossing werken.

Lees hier het hele artikel.